25 september 2013

FiskOnline vann finalen!

Bidraget FISKONLINE från Blekinge vann! Tävligen om det bästa ostartade företaget togs hem av idén om traditionellt hållbart fiske och ny teknik i skön förening. För medlemmarna Patrik Feltborg, Bengt Larsson och Glenn Fridh betyder det 100 000 kr och en chans att ge affärsidén en flygande start.
– Det här betyder jättemycket för oss, säger Patrik Feltborg, en av medlemmarna i det vinnande bidraget.

På sin väg mot segern har 77 andra innovativa affärsidéer fått se sig slagna – trots att också många av dem varit både kreativa och haft stor affärspotential och starka kopplingar till de kooperativa principerna.

Bengt Larsson från Ronneby och Glenn Fridh från Karlshamn, två av ägarna av FiskOnline, är själva yrkesfiskare, medan Patrik Feltborg som bor i Karlskrona, jobbar med affärsutvecklingen och it-lösningar.

FiskOnline vill stötta det småskaliga fiskets överlevnad i de svenska kustsamhällena bland annat genom att lyssna och anpassa sin tjänst efter behov. Yrkesfiskare som arbetar småskaligt har i allmänhet svårt att på egen hand få en förtjänst möjlig att leva på. Där kommer FiskOnlines kooperativa idé in, om att tillsammans marknadsföra och sälja sin fångst via plattformen FiskOnline.se. De jobbar för ett yrkesfiske som sker med traditionellt hållbara metoder som gynnar fiskbeståndet och återhämtningen av Östersjön, och ambitionen är att växa för att kunna finnas i hela Sverige.

I finalen fick vinnaren förutom ett startkapital på 100 000 kronor, medlemskap i Arbetsgivarföreningen KFO och några timmars fri rådgivning från PWC.

Dela